דרישות חשמל עבור התנור

עבור ארה"ב וקנדה:

תזדקקו לשקע 110 וולט מסחרי בקיבולת של 20 אמפר כדי להפעיל את התנור החד-מפלסי. התנור הדו-מפלסי ידרוש שני שקעים של 20 אמפר כל אחד, או נתיך ייעודי של 40 אמפר. התנור הדו מפלסקי יגיע עם שני כבלי חשמל.

להורדת התרשים

 

בכל מקום אחר:

תזדקקו לשקע מסחרי של 230 וולט עם קיבולת של 16 אמפר כדי להפעיל תנורים חד-מפלסיים או דו-מפלסיים.

שני התנורים יגיעו עם כבל חשמל אחד.

המיקום הטוב ביותר עבור התנור שלכם

התנור של דונה איטליה מעוצב באופן החוסך מקום וניתן להפעלה ללא ונטה, כך שאתם יכולים להניח אותו על דלפק.

כל שנדרש כדי להפעיל אותו הוא שקע חשמל.

 

השאירו מרווח של 10 ס"מ לפחות מכל צידי התנור כדי לאפשר סירקולציה טובה של אוויר.

 

אל תמקמו את התנור של דונה איטליה ליד הכיורים, מתקנים לטיגון עמוק, מכשירי גריל או על פריטי ציוד אחרים.

הוראות להפעלת התנור

צפו בסרטון או בצעו את הפעולות הבאות:

1. הפעילו את התנור באמצעות לחיצה על כפתור ההדלקה. הפעילו את מתג התאורה כדי להאיר את תא האפייה. המתינו 15-30 דקות עד שהתנור יגיע לטמפרטורה של 350°C.

2. הוציאו פיצה מופשרת מן האריזה והכניסו אותה לתנור בעזרת כף עץ לפיצה. ניתן להוסיף תוספות לפני הכנסת הפיצה לתנור.

3. כוונו את הטיימר באמצעות לחיצה אחת על לחצן הטיימר, ודאו שהוא מכוון ל-180 שניות ולאחר מכן לחצו עליו שוב. הטיימר יצפצף שלוש פעמים לאחר שלוש דקות (180 שניות).

4. כאשר נשמעת ההתראה שהפיצה מוכנה, הוציאו בזהירות את הפיצה מן התנור בעזרת כף עץ.

5. הניחו את הפיצה על צלחת, חתכו, קשטו והגישו אותה כאשר היא חמה.

עשו:

1. השאירו את התנור דולק במהלך שעות הפעילות. התנורים שלנו צורכים כמות מינימלית של חשמל ואינם אמורים להכביד באופן משמעותי על חשבון החשמל שלכם.

2. אם אתם משתמשים בתנור דו-מפלסי, תוכלו לכבות את התא התחתון של התנור במהלך שעות השפל. השאירו את התא העליון פועל.

3. לפני אפיית הפיצה, ודאו שהטמפרטורה של התנור היא כ-340 מעלות צלסיוס.

4. יש לאפות פיצות של דונה איטליה בלבד בתנורים של דונה איטליה.

אל תעשו:

1. אל תמקמו את התנור של דונה איטליה ליד כיורים, מתקנים לטיגון עמוק, מכשירי גריל או על פריטי ציוד אחרים.

2. אפילו טיפה בודדת של מים עלולה לגרום לדלת הזכוכית להיסדק.

3. אל תכניסו קרטון, פלסטיק, אלומיניום או נייר לתנור. הם עלולים להתלקח.

4. אין להניח לתוספות או לשמן ליפול על משטח האפייה. האבן תספוג כל נוזל הבא עימה במגע.

5. הימנעו מלפתוח את דלת התנור במהלך האפייה; הדבר יגרום להפחתת הטמפרטורה של התנור.

הוראות לניקוי התנור

צפו בסרטון קצר או בצעו את הפעולות הבאות:

1. כבו את התנור ונתקו אותו מן החשמל.

2. לפני הניקוי, המתינו 30 דקות לפחות עד שהתנור יתקרר.

 

ניקוי האבן:

בסיום היום, לאחר שהאבן התקררה לחלוטין, גרדו את שאריות המזון האפויות בעזרת כף פיצה מעץ והכניסו מגבת יבשה לתנור כדי להוציא את המזון, אל תדאגו מכתמים בתנור – זה דבר טבעי ואינו משפיע על הטעם של הפיצה הבאה שתאפו.

 

ניקוי דלת הזכוכית:

השתמשו בחומר ניקוי פשוט לתנורים או בכל מסיר שומנים אחר על הזכוכית בלבד. השתמשו במטלית לחה כדי להבטיח הסרה מלאה של כל שאריות חומר הניקוי. נקו את הזכוכית רק כאשר התנור קר לגמרי.

 

ניקוי החלק החיצוני:

לאחר שהתנור התקרר, נקו את חלקו החיצוני בעזרת מטלית מטבח יבשה עם חומר חיטוי או חומר להברקת חלונות.

יש לנקות את התנור בסוף כל יום או לפני תחילת המשמרת הבאה.

 

עשו:

1. נקו את התנור רק כאשר הוא קר לחלוטין ומנותק מזרם החשמל.

2. השתמשו במטלית יבשה או במברשת בלבד לניקוי פנים התנור.

 

אל תעשו:

1. אל תנקו את התנור כאשר הוא חם. אפילו טיפה בודדת של מים עלולה לגרום לדלת הזכוכית להיסדק.

2. אל תנקו את חלקו הפנימי של התנור עם נוזל. הוא יגרום נזק לאבן.

3. אל תשתמשו במסיר שומנים או בחומר לניקוי תנורים על התנור. הדבר עלול לקילוף הצבע.

 

סרטוני הדרכה

כיצד להשתמש בטיימר של התנור

כיצד להפעיל את התנור

כיצד לנקות את התנור

טיפים לאפיית פיצה