מניו יורק
פיצה דונה בנדיקט
אמריקאית
המקור לכל שלוש הגרסאות של ההיסטוריה של הביצים בנוסח בנדיקט הוא בניו יורק. כמחווה לעיר תוססת זו שאינה ישנה לעולם, אנו מכנים
.פיצה זו "הבנדיקט", משום שיש הטוענים כי היא מוגשת כחלק מתפריט ארוחת הבוקר – ואהובה לא פחות לכל אורך היום ובשעות הקטנות של הלילה
.פיצה זו "הבנדיקט", משום שיש הטוענים כי היא מוגשת כחלק מתפריט ארוחת הבוקר – ואהובה לא פחות לכל אורך היום ובשעות הקטנות של הלילה
סלמון מעורר תיאבון וחתיכות חלפיניו לוהטות על פיצה עם גבינה טרייה יוצרים בסיס אפשרי לארוחה טעימה של ביצת עין. פיצה זו מאזנת בין הדג
.המלוח לבין הטעם החלק של הביצים, התיבול החריף, העגבנייה העוקצנית והלימון, ליצירת פיצה בלתי נשכחת
מצרכים:
כ-4 או 5 רצועות של סלמון מעושן •
חתיכות עגולות של פלפל חלפיניו, בשביל הטעם •
או 2 ביציםl1 •
ראשי בצל ירוק קצוצים דק מאד (החלק הירוק בלבד)l1-2 •
פלח לימון •
חתיכות עגולות של פלפל חלפיניו, בשביל הטעם •
או 2 ביציםl1 •
ראשי בצל ירוק קצוצים דק מאד (החלק הירוק בלבד)l1-2 •
פלח לימון •
אופן ההכנה:
פזרו את רצועות הסלמון המעושן וחתיכות החלפיניו על הפיצה המופשרת. הכניסו את הפיצה לתנור למשך שתי דקות. בינתיים, שברו את הביצים בקערה קטנה. העבירו את הביצה (או הביצים) למרכז הפיצה במהירות אך בזהירות והחזירו אותה לתנור למשך 1.5 – 2 דקות נוספות. תדעו שהיא מוכנה
.כשהחלמון יהפוך לנוזלי מעט והחלבון יהיה מוצק, אך לא קשה. פזרו את הבצל הירוק הקצוץ מלמעלה. דרך נהדרת לאכול את הביצים שלכם
.כשהחלמון יהפוך לנוזלי מעט והחלבון יהיה מוצק, אך לא קשה. פזרו את הבצל הירוק הקצוץ מלמעלה. דרך נהדרת לאכול את הביצים שלכם